Eksplozija u centru Budimpešte, povređeni policajci /VIDEO

Dva policajca su povređena u jakoj eksploziji koja je potresla suteren poslovne zade u centru Budimpešte, javila je gradska policija.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

23:45

Eksplozija u centru Budimpešte, povređeni policajci /VIDEO
screenshot

Eksplozija se dogodila sinoć oko 22.30, a za sada je nepoznato šta je izazvalo.

Povređena su dva policajca koja su bila u patroli kada se dogodila eksplozija i prevezeni su u bolnicu, navela je policija. Nema navoda da je još neko povređen.

Zona na frekventnoj raskrsnici u centru grada je blokirana i zgrada evakuisana. Policija je navela da je u toku istraga da se utvrdi uzrok eksplozije koja nije izazvala požar.

Čuvena muzička akademija List nalazi se u susednoj zgradi i ona je evakuisana, preneli su lokalni mediji, koji navode i reči očevidaca da se zgrada tresla od eksplozije, a ljudi su bežali u panici. Prve informacije nakon eksplozije bile su dvojake - spekulisalo se da je u pitanju curenje gasa koje je dovelo do zapaljenja i detonacije, dok su pojedini izvori navodili da se radi o bombi.

Zvaničnih saopštenja o uzroku eksplozije i dalje nema. Mađarski Blik prenosi da se eksplozija dogodila u prizemlju jedne zgrade u kom se nalaze poslovni prostori.

Ističe se i da su od eksplozije popucala stakla na okolnim zgradama. Blik dodaje i da je "nekoliko osumnjičenih pobeglo sa lica mesta posle eksplozije", kao i da to policija još nije potvrdila.

Okolni pabovi i restorani su ispražnjeni, a gostima hotela koji se nalaze u blizini nije dozvoljeno da izlaze na ulicu. Eksplozija nije izazvala požar, ali su na licu mesta i vatrogasne jedinice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: