Bosić: Loše što Srbi iz Distrikta Brčko nisu kao ostali

Lider Srpske demokratske stranke Mladen Bosić glasao je na referendumu u opštini Donji Žabar na glasačkom mestu predviđenom za glasače iz Brčko Distrikta.

Izvor: Beta

Nedelja, 25.09.2016.

11:54

Bosić: Loše što Srbi iz Distrikta Brčko nisu kao ostali
Foto: Tanjug

"Očekujem da će članovi i simpatizeri SDS-a glasati na referendumu, zato što ga je raspisala Narodna skupština, kao najviša demokratska institucija RS", kaže Bosić.

Kako je saopšteno iz SDS-a, on je naveo da je loše to što Srbi iz Distrikta Brčko nisu mogli glasati kao ostali građani RS, navodeći da se time "šalje loša poruka".

Supervizor za Brčko i prvi zamenik visokog predstavnika Brus Berton zabranio je održavanje referenduma o Danu RS na teritoriji distrikta, pa Srbi iz tog glasa glasaju u Donjem Žabaru i na glasačkim mestima na području Bijeljine.

Bosić je glasao na nepotvrđenom glasačkom listiću, jer nije nađen na biračkom spisku.

U Republici Srpskoj danas se održava referendum na kojem se građani izjašnjavaju da li podržavaju da se 9. januar proslavlja kao Dan republike.

Vlasti u RS odlučile su da održe referendum i nakon što je Ustavni sud BiH 17. septembra zabranio održavanje referenduma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: