Dodik: Odgovor Tužilaštvu - pobeda, neka hapse referendum

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je povodom spekulacija da bi mogao da bude uhapšen zbog referenduma, da je odgovor Tužilaštvu pobeda na referendumu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

11:06

Dodik: Odgovor Tužilaštvu - pobeda, neka hapse referendum
Foto: Tanjug

"Ako neko hoće nekoga da hapsi, onda neka hapsi čitav referendum", rekao je Dodik novinarima nakon što je glasao u Laktašima.

Na pitanje da li će Tužilaštvo podneti krivičnu prijavu protiv njega zbog kršenja Ustava on je odgovorio da je danas "važan, svečarski dan i da će se verovatno radovati rezultatima večeras, jer je atmosfera takva".

"Svi naredni dani donose i ovo i ono. Videćemo kako će to ići".

Na pitanje da li će onima koji su bili protiv održavanja referenduma, uključujući premijera i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, reći da su pogrešili što su bili protiv, Dodik je odgovorio da to nikom neće reći.

"Danas je praznik i ljudi širom Republike Srpske ga doživljavaju upravo na taj način", rekao je Dodik.

On smatra da su prigovori deo uobičajene demokratske atmosfere i da sada nisu važni koliko je važno to što se referendum održava.
Foto: Tanjug
"Ništa ga ne može i ne treba dovesti u pitanje niti da baci bilo kakvu ljagu", rekao je Dodik i poručio da je RS mirna i stabilna i da će takva ostati do kraja dana.

Komentare da je referendum provera pred sledeće izbore u RS, Dodik je nazvao špekulacijama u predizbornoj kampanji, podsetivši da je postojalo jedinstvo vlasti i opozicije za odluku o glasanju.

"To što neko kalkuliše o tome, to ćemo narednih dana, sada je najvažnije da se referendum održi", rekao je Dodik i izrazio zadovoljstvo što glasanje protiče u mirnoj atmosferi.

Kako je rekao, informacije govore o tome da su sva glasačka mesta otvorena, da nema nikakvih problema u glasanju, kao i da je izlaznost veća nego što je uobičajeno u ovo vreme za redovna glasanja na izborima.

“Mogu da izrazim potpuno zadovoljstvo jer će narod u RS iskoristiti svoje pravo da se opredeli. Sreo sam ljude koji izražavaju radost zbog prilike da mogu da glasaju i pozivam ih sve da izadju do kraja dana na referendum", poručio je Dodik.

U Republici Srpskoj danas će biti održan referendum na kojem će se građani izjasniti da li žele da se 9. januar i ubuduće obeležava kao Dan Republike u RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: