Rašković Ivić za direktne stranačke izbore u DSS

Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić kaže da se zalaže da se budući predsednik DSS-a bira na direktnim stranačkim izborima.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

15:47

Rašković Ivić za direktne stranačke izbore u DSS
Foto: Tanjug

Ona je agenciji Beta rekla da je za taj način izbora kako bi u donošenju odluke učestvovali svi članovi koji plaćaju članarinu, a ne samo pojedine lobi grupe.

Rašković Ivić je podsetila da je za 1.oktobar zakazana sednica Glavnog odbora stranke i da bi potom trebalo da se održi skupština DSS, ali je dodala da skupštinu ne očekuje u skorije vreme, jer stranku očekuju i izmene statuta.

Ona je kazala i da na sednici predsedništva DSS nije jednoglasno doneta odluka o potvrđivanju svih do sada ostvarenih lokalnih koalicija u gradovima, opštinama i gradskim opštinama.

Rašković Ivić je rekla da je tu odluku ipak razumela "na način da će konačnu reč o tome dati Glavni odbor".

"Posle toga videćemo mogu li dve struje, suprotstavljene po ovom pitanju, da nastave zajedno", dodala je bivša predsednica DSS.

Sanda Rašković Ivić podnela je ostavku na funkciju predsednice DSS zbog koalicija te stranke na lokalu sa Srpskom naprednom strankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: