Duraković: Bošnjaci, ne bojte se i ne idite na referendum

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je da Bošnjaci ne treba da izlaze na referendum koji se održava u Republici Srpskoj, niti treba da se boje.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.09.2016.

21:44

Duraković: Bošnjaci, ne bojte se i ne idite na referendum

"Bošnjaci u Srebrenici su hrabar narod i nemaju šta da izgube. Ne mogu da izgube više nego što su izgubili 1995. godine. Ja sam u Srebrenici zajedno s njima i sa svojom porodicom kao i svaki drugi dan", rekao je Duraković za Fenu.

"Bošnjaci ne treba da izlaze na taj referendum, a referendum neka se održava. Videćemo ko će to implementirati i može li se uopšte implementirati", dodao je on.

Alija Tabaković, predsednik Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, poručio je Bošnjacima u tom gradu da nema razloga za zabrinutost, te da nedelju provedu uobičajno sa svojim porodicama.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci treba da se ponašaju "kao da se ništa ne dešava".

"Ima milion prečih stvari od referenduma o kojima Bošnjaci treba da misle. Ne treba nasedati na neke provokacije, ova priča oko referenduma ne treba da bude bitna Bošnjacima. Ako neko pokuša da provocira Bošnjake ne treba paničiti nego obavestiti policiju", rekao je Tabaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: