MUP: Policija odmah proverila pretnje Pajtićevoj deci

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su sprovedene neophodne mere i radnje povodom pretnji deci lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

00:22

Default images
Foto: Freeimages

Kako navode, izveštaj o tome dostavljen je na dalje postupanje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

MUP je naveo da je su odmah po objavljivanju saopštenja DS da su deci lidera te stranke Bojana Pajtića upućene pretnje pristupili proveri da li je slučaj zvanično prijavljen policiji, a kada je utvrđeno da nije, policijski službenici iz Novi Sada telefonom su kontaktirali Bojana Pajtića.

Pošto su stupili u kontakt sa Pajtićem, on ih je obavestio da bi u prostorije Policijske uprave mogao da dođe sat vremena posle ponoći, jer trenutno nije u Novom Sadu.

Inspektor ga je sačekao, a on je po dolasku podneo krivičnu prijavu zbog navedenog događaja. Prijava je odmah ujutru prosleđena Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a.

DS ranije je saopštila da policija, uprkos blagovremenoj prijavi, ni posle pet dana nije uhapsila ili privela osobu koja je preko društvene mreže Tviter pretila nasiljem maloletnoj deci predsednika stranke Bojana Pajtića.

Po navodima DS-a, pretnje su iste večeri prijavljene policiji u očekivanju da reakcija nadležnih organa bude brza i efikasna, zbog činjenice da su upućene javno, i to maloletnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: