Stefanović:Nismo kukali, rekli smo da dobijamo manje novca

Srbija ne može biti veoma zadovoljna Samitom o izbegličkoj krizi koji je danas održan u Beču, jer nije čula konkretna rešenja.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

16:47

Stefanović:Nismo kukali, rekli smo da dobijamo manje novca
Tanjug

To je ocenio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je, u izjavi novinarima, kazao da se premijer Aleksandar Vučić obratio učesnicima skupa na kojem je razgovarano vrlo otvoreno o poteškoćama koje imaju sve zemlje u migrantskoj krizi.

„Ne mogu reći da Srbija može bti veoma zadovljna Samitom, jer nismo čuli konkretna rešenja“, kazao je Stefanović koji je bio član srpske delegacije na skupu koji je inicirao austrijski kancelar Kristijan Kern.

„Istakli smo da je Srbija dobila najmanje novca od svih država koje se nalaze u ovom delu Evrope. Nismo kukali, niti je premijer molio, ali smo ukazali koliko je to malo i koliko Srbija čini i ulaže da migrantska kriza bude što manja“, objasnio je on.

Stefanović kaže da je traženo da se novac, koji se dodeljuje ne daje samo nevladinom sektoru, zato što on ne učestvuje u upravljanju migrantskom krizom.

„Ne tražimo novac za neke kojima je to postao biznis. Za nas migrantska kriza nije postala biznis, tražimo novac za vojsku i policiju, državne organe koji učetsvuju u upravljanju migrantskim centrima, zaštiti granice i slično“, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, sve zemlje su se složile da je potrebna čvršća kontrola spoljne granice EU, zaštita od ilegalnih prelazaka, ali i razmišljaju kako da se investira u zemlje porekla migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: