Koha: Marko Đurić ne može u Peć

Kosovsko Ministarstvo inostranih poslova donelo je odluku da ne dozvoli direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću da u subotu poseti Peć.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

21:27

Default images
Foto: GettyImages

Odluka je, kako prenosi "Koha Ditore", usledila nakon konsultacija sa ostalim kosovskim institucijama i zbivanja od pre dva dana kada je Marko Đurić, kako se navodi, "u Gračanici odstupio od svoje agende i sprečio Kosovsku policiju u izvršavanju svog zadatka".

Njegove naknadne izjave za medije su bile provokativne i protiv duha saradnje Srbije i Kosova...", navodi se u saopštenju ministarstva.

"Iznad svega, njegove provokativne izjave su protiv interesa Srba sa Kosova koji su odlučili da žive tu i da budu deo javnog života", smatra ministarstvo u Prištini, prenosi "Koha Ditore".

Kosovska policija zaustavila je u sredu u Gračanici vozilo u kojem se nalazio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uz zahtev da napusti Kosovo, posle čega mu je ipak dozvoljen boravak.

Đuriću je dozvoljen boravak na Kosovu, posle rasprave kosovske policije, zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića i gradonačelnika Gračanice Vladete Kostića.

"Pokušavali su da me izvedu iz vozila, da mi narede da ih pratimo, narod se okupio, oduprli smo se i pokazali smo da ćemo biti tu i da ne mogu da se ponašaju kako hoće", kazao je Đurić.

"Ne znam gde su imali nameru da me odvedu, znam da su bili brojni, do zuba naoružani, građani su okružili tu grupu policajaca", rekao je Đurić.

On je kazao da su na taj način pokušali da ponize Srbiju, zastraše narod, dodavši da samo može da zamisli čime se svakog dana suočavaju ljudi na KiM.

"Protiv takve nepravde se borimo i pobedićemo", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: