Muškarac pred školom pridržao banderu da ne padne na decu

Na ulazu u OŠ "Jelena Ćetković" na Zvezdari pala je bandera pod naponom na ulicu, povredivši muškarca koji ju je zadržao da ne padne na decu, javlja RTS.

Izvor: RTS

Petak, 23.09.2016.

20:21

Muškarac pred školom pridržao banderu da ne padne na decu
Foto: Thinkstock

Stanari koji žive preko puta škole ističu da opasnost za decu, roditelje i prolaznike vreba i od stabla sa osušenim granama.

Istraga će pokazati da li je stub javne rasvete popustio usled korozije i srušio se na roditelja koji je u tom trenutku pokušao da pridrži banderu pod naponom i tako zaštiti dete pored sebe.

Roditelj je prevezen u Urgentni centar, gde je zadržan u hirurškoj ambulanti. Incident se dogodio posle četvrtog časa kada su roditelji čekali decu ispred ulaza u Osnovnu školu "Jelena Ćetković" na Zvezdari.

Kako ističu stanari koji žive preko puta škole, opasnost za decu, roditelje i prolaznike nisu samo zarđale bandere već i stabla sa osušenim granama.

Zbog bezbednosnih razloga posle incidenta ispred škole, po navodu direktora, pregledano je školsko dvorište.

"Za vikend smo angažovali Gradsko zelenilo da potkreše grane na drveću koje se nalazi u školskom dvorištu. Imamo veliki broj stabala, tako da je to redovna godišnja aktivnost", navodi direktor škole Aleksa Eremija.

Bandera koja je pala i koja je mogla da izazove teže posledice nije usamljen slučaj. Ekipa "Beogradske hronike" pronašla je još nekoliko bandera u prečniku od tridesetak metara koje su nagrizene korozijom i prete da padnu. Tu ima posla i za gradski Sekretarijat za saobraćaj, jer znak koji obeležava pešački prelaz ispred škole nakrivljen je pod uglom od 45 stepeni i samo je pitanje vremena kada će nekome pasti na glavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: