Porošenko: Rusi finansiraju teroriste u Ukrajini

Ukrajinski lider Petro Porošenko rekao je na zasedanju GS UN, da je Rusija direktno umešana u finansiranje i koordinisanje "terorističkih grupa" u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.09.2016.

22:55

Porošenko: Rusi finansiraju teroriste u Ukrajini
Tanjug

On je pozvao Moskvu da pruži šansu miru u sukobu na istoku te zemlje, javlja AFP.

"Otkako je završen hladni rat, međunarodne norme i principi nikada nisu unilateralno gaženi u tolikoj meri i sa toliko brutalnosti", rekao je Porošenko.

Prema njegovim rečima, Rusija je "do zuba naoružala" oko 38.000 pripadnika snaga koje operišu na istoku Ukrajine i "i dalje im šalje oružje, municiju i ljudstvo, i to na dnevnoj bazi".

"Ukrajina je mnogo toga učinila i nastaviće da čini sa svoje strane. Sada je vreme da Rusija i njeni punomoćnici... počnu da ispunjavaju svoj deo", istakao je Porošenko, dodavši da treba osloboditi zarobljenike, obustaviti sukobe, povući oružje kao i regularne i neregularne vojne jedinice i omogućiti OEBS-u da sprovodi svoj mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: