Incident u Gračanici: Policija nije dozvolila litiju

Kosovska policija u Gračanici sprečila je u sredu da litija povodom opštinske slave Male Gospojine prođe glavnom ulicom, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2016.

20:25

Default images
Getty Images

Litija koju je predvodio episkop raško-prizrenski Teodosije sa monaštvom i sveštenstvom eparhije, a kojoj su prisustvovali Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, predstavnici Srba u kosovskim institucijama, kao i mnogobrojni vernici, nije mogla da prođe predviđenom trasom, jer policija nije odgovorila na zahtev da osigura bezbednost povorke i zaustavi saobraćaj.

Zato je litija povodom praznika Male Gospojine, koji se od prošle godine obeležava i kao slava opštine Gračanica posle liturgije prošla samo oko manastirskih zidina.

Posle liturgije, vladika Teodosije polomio je i podelio mališanima predškolske ustanove "Đurđevak" česnicu, za koju je zlatnik sa likom Male Gospojine darivao Milorad Arlov, predsednik Odbora RS za pomoć Srbima na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: