Nadležni tvrde: Zaveden komunalni red u Bloku 42, ali FOTO

Zbog velikog broja prijava građana u Bloku 42 Sekretarijat za inspekcijske poslove je inicirao i koordinirao akciju uspostavljanja komunalnog reda.

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2016.

15:14

Nadležni tvrde: Zaveden komunalni red u Bloku 42, ali FOTO
Foto: Beoinfo

Građani su prijavljivali da se na lokaciji gde je bila replika Terazija, odnosno između Ulice Đorđa Stanojevića, Bulevara Milutina Milankovića, Španskih boraca i Antifašističke borbe, kao i na trotoarima i javnoj zelenoj površini, preprodaju polovne stvari.

Kako je za Beoinfo rekla Sonja Podunavac, gradska sekretarka za inspekcijske poslove, kao i u svim akcijama tako je i u ovoj akciji na prvom mestu bio interes građana, ali i poštovanje propisa koji nalažu uredno stanje javnih površina i njihovu zaštitu.

"Od sredine avgusta komunalni inspektori grada i opštine dežuraju i stalno kontrolišu zauzeće javnih površina. U skladu sa tim, oko čitave ove parcele Direkcija za građevinsko zemljište postavila je u petak improvizovane ograde, a komunalna inspekcija grada je istakla obaveštenje da će se od 20. septembra svakodnevno vršiti kontrola komunalnog reda. Građani su pozvani da sa javnih površina uklone svoje stvari", istakla je Sonja Podunavac.
Foto: Beoinfo
Sveobuhvatna akcija komunalnog uređenja ove lokacije organizovana je juče, a u njoj su učestvovali Komunalna policija, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Centar za socijalni rad, te „Gradska čistoća”, „Zelenilo – Beograd” i „Beokom servis”. Uklonjene su velike količine smeća.

"Dežurstvo komunalne inspekcije se nastavlja kako bi se onemogućio povratak na prethodno stanje i uspostavio komunalni red", navela je gradska sekretarka za inspekcijske poslove.
Foto: Beoinfo
Ona je podsetila da je akcija organizovana isključivo u interesu građana, koji su se obraćali u velikom broju sa željom da se ovaj očigledan i veliki problem reši. Na ovaj način, dodala je Sonja Podunavac, grad i njegove službe još jednom pokazuju važnost komunalnog reda i zaštite javnih površina, saopštila je služba za informisanje Grada Beograda.

Međutim, fotografije tog mesta prokazuju da, iako su uklonjene tezge uličnih prodavaca, mnogo smeća je ostalo na mestu gde su preprodavane polovne stvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: