Novosti: Vojna parada 20. oktobra, počasni gost Medvedev

Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobar, biće obeležen vojnom paradom kojoj bi mogao da prisustvuje i premijer Rusije Dmitrij Medvedev, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Beta

Sreda, 21.09.2016.

00:07

Novosti: Vojna parada 20. oktobra, počasni gost Medvedev
Foto: Tanjug

List navodi da je nezvanično saznao da bi Medvedev koji bi tih dana trebalo da bude u poseti Srbiji, mogao da bude počasni gost na vojnoj paradi.

Postoji mogućnost da 72. godišnjica oslobođenja glavnog grada u Drugom svetskom ratu bude obeležena i na nešto nižem nivou - vojnim defileom ili smotrom jedinica, ali nije isključena ni mogućnost da se održi prikaz celokupne vojne moći Srbije, po uzoru na paradu "Korak pobednika" pred predsdnikom Rusije Vladimirom Putinom 16. okotbra 2014. godine.

Na paradi će biti prikazani novi ruski helkopter Vojske Srbije, pešadijsko naoružanje, rakete, progam vozila i artiljerijski sistemi koji se proizvode u Srbiji, kao i, dodaje list, novo oklopno vozilo "Lazar 3" i haubica "Nora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: