Nikolić: Vojska da radi sa više pažnje zbog ove situacije

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da je posle ratnuhuškačkih poruka iz Sarajeva prikupio sve relevante bezbednosne informacije.

Izvor: Beta

Sreda, 21.09.2016.

23:07

Nikolić: Vojska da radi sa više pažnje zbog ove situacije
Tanjug

Dodao je i da Srbija neće dozvoliti da bude iznenađena.

"Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost povodom političkih tenzija u BIH još neće biti, što ne znači da ne pratimo situaciju. Nećemo dozvoliti da nas bilo ko iznenadi", rekao je Nikolić za sutrašnje Večernje novosti.

On je rekao da je prikupio sve relevantne bezbednosne informacije posle ratnohuškačkih poruka koje su stigle iz Sarajeva.

"Razgovarao sam sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, predstavnicima pojedinih službi ali i načelnikom Generalštava Vojske Srbije kome sam predočio potrebu da vojska svoje redovne aktivnosti obavlja sa mnogo više pažnje zbog okolnosti ne možemo da utičemo i situacije koja nas svakako dotiče", rekao je Nikolić.

On je dodao i da je na zapaljive izjave pojedinaca iz BiH Srbija reagovala više da bi smirila tenzije u regionu nego što im pridaje značaj.

"O političkim implikacijama bi moglo da se raspravlja nakon bilo kakve reakcije (predsedavajućeg Predsedništva BiH) Bakira Izetbegovića koju s pravom očekujem", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: