Sukob migranata, hapšenje i zapaljen kamp na grčkom ostrvu

Grčke vlasti su uhapsile devet migranata i angažovale interventnu policiju nakon sukoba migranata i paljenja kampa za tražioce azila na ostrvu Lezbos.

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2016.

13:00

Sukob migranata, hapšenje i zapaljen kamp na grčkom ostrvu
Foto: Tanjug, arhiva

Grčka policija je navela da je oko 5.000 migranata bilo prisiljeno da pobegne juče iz kampa Morija kada je zapaljeno na desetine šatora i privremenih skloništa nakon tuče migranata različitih nacionalnosti.

"Uhapšeni, među kojima su Avganistanci, Iračani, kao i po jedan migrant iz Senegala, Sirije i Kamerona su uhapšeni zbog nasilja koje je dovelo do požara. Mir se vratio na ostrvo, ali se situacija i dalje menja", naveo je policijski izvor agencije i dodao da je na Lezbos poslato 40 pripadnika interventne policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: