Čanak: Ročište nije održano zbog premale sudnice

Predsednik LSV Nenad Čanak je objavio da je ročište na suđenju “zbog kafanskog incidenta“ odloženo zbog premale sudnice.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 19.09.2016.

12:42

Čanak: Ročište nije održano zbog premale sudnice
Tanjug

Kako je naveo na Tviteru, ročište nije održano jer je sudnica veličine 3x,4,5 metara.

U Osnovnom sudu u Novom sadu danas je za 21. oktobar odložen početak ponovljenog suđenja lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku zbog optužbi da je u kafanskoj tuči u oktobru 2012. ugrozio bezbednost i naneo lake telesne povrdede Pavlu Lešanoviću iz Beograda.

Naime, iako su na suđenje došli svi - i Čanak sa braniocima i oštećeni Lešanović sa pumonoćnikom i stalni sudski veštak, suđenje je odloženo na molbu odbrane da se pretres održi u većoj sudnici od one koja je danas obezbeđena jer u nju nisu mogli da stanu svi zainteresovani.

Sud je usvojio tu molbu i najavio da će obavestiti stranke u kojoj će se sudnici održati naredni pretres.

Lešanovićev punomoćnik advoakt Goran Petronijević rekao je Tanjugu da smatra je današnje odlaganje zapravo zloupotreba prava usmerena na odugovlačenje postupka u pravcu zastarevanja optužbi protiv Čanka. Incident se dogodio pre četiri godine, Čanak je tada podneo ostavku na mesto poslanika, jer ga Skupština nije zaštitila, a i priznao je da je pesnicama udarao Pavla Lešanovića.

U prvostepenoj presudi Čanak je oslobođen optužbi da je u tuči u oktobru 2012. godine ugrozio bezbednost i naneo lake povrede oštećenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: