Ivanić: Idem na referendum

Član Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić rekao je da će institucije Srpske morati zauzeti neki stav o odluci Ustavnog suda BiH.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2016.

15:55

Ivanić: Idem na referendum
Tanjug

Ipak, on je dodao da će poštovati odluku Narodne skupštine RS i, ako ostane ovako kako jeste, izaći na referendum.

Ivanić nije želeo da komentariše saopštenja i stavove američke ambasade u BiH i izjave člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, ali je istakao da "ko god misli da će na silu terati srpski narod da odustane od datuma i događaja koji su njemu bitni, strašno greši".

"Naprotiv, nasilnim teranjem BiH se sve više ruši", ocenio je Ivanić, preneo je RTRS.

On je dodao da garantuje da će 9. januar ostati dovoljno veliki i snažan praznik jer će srpski narod taj dan slaviti sa još većom snagom i uverenjem.

"To je ono što znam i zato sam potpuno miran", kazao je Ivanić.

Ivanić je rekao da je nakon jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH došlo do pogoršavanja političkih prilika u BiH.

"Mi smo sad u zaista jednom vrlo složenom političkom trenutku i moja je obaveza da delujemo da se bezbednosni aspekt cele situacije drži pod kontrolom", rekao je Ivanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: