LE:U bolnici repetirao pištolj i pretio da će "sve pobiti"

Muškarac (35) repetirao je pištolj i prislonio ga na obraz sestre u Urgentnom centru u Leskovcu, posle čega je pretio da će pobiti sestre, lekare i pacijente.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2016.

11:55

Default images
freeimages.com

To je potvrđeno agenciji Beta u leskovačkoj bolnici i policiji.

Incident se dogodio jutros oko 5 časova, pošto je tom pacijentu ukazana lekarska pomoć odnosno sanirana povreda iz tuče u noćnom klubu.

"Povredu smo sanirali, ali je on insistirao da ga pogleda i specijalista ORL. Kako u to vreme nije bilo dežurnog specijaliste, nismo mogli da mu ispunimo želju. Posle burnog negodovanja izvukao je pištolj, repetirao ga i prislonio ga sestri na lice. Potom je nastala prava drama", rekao je agenciji Beta jedan od očevidaca.

Prema njegovim rečima, muškarac je mahao pištoljem po Urgentnom centru uz pretnju "da će sve pobiti".

"Nastala je opšta bežanija, svi smo pobegli gde je ko stigao. Ne znam šta se desilo sa sestrom, ali ja sam već satima pod bensedinima", kazao je naš sagovornik.

Kada je čuo da dolazi policija, muškarac sa pištoljem se sakrio u nekom od bolničkih hodnika, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Direktor Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević rekao je da ovo nije prvi napad na lekare, ali da je jedan od "najžešćih", da je šokiran tim događajem, a da su lekari i sestre prošli kroz pakao zbog čega su veoma uplašeni.

"Ovako nešto ne sme da se dešava, mora da se pronađe način da se osoblje zaštiti, neki dodatni vid obezbeđenja, bilo uz pomoć resornog ministarstva ili grada. Za sada ću tražiti od policije ekipu da dežura ispred centra", kazao je Dimitrijević.

Portparol Policijske uprave Leskovac Boban Zdravković potvrdio je da se incident dogodio i da je istraga u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: