AP o Paradi u BG: Kordonima protiv eventualnih napada

Agencija Asošiejted pres je izveštavajući o Paradi ponosa u Beogradu istakla prisustvo više hiljada pripadnika srpske policije.

Izvor: Beta

Nedelja, 18.09.2016.

15:12

AP o Paradi u BG: Kordonima protiv eventualnih napada
Tanjug

Kako se navodi, policija je prisutna kako bi sprečila eventualne napade ekstremnih grupa na učesnike skupa LGBT populacije u pretežno konzervativnoj Srbiji.

Helikopteri nadleću centar grada koji je potpuno zatvoren za saobraćaj, nekoliko sati pre zvaničnog početka Parade ponosa, dodaje agencija.

Agencija AP podseća da su srpske vlasti naredile prethodnih godina otkazivanje nekoliko okupljanja pripadnika LGBT populacije, pošto su se 2010. ekstremne grupe sukobile sa policijom, a u uličnim neredima povredjeno je više od 100 policajaca i ekstremista.

Srbija poslednjih godina radi na promovisanju ljudskih prava LGBT populacije u okviru procesa pridruživanja EU, a u nedavno formiranu vladu ušla je i ministarka otvoreno homoseksualnog opredeljenja, zaključuje američka novinska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: