BG: U podne "Parada ponosa", zabranjen "kontramiting"

Beogradom će u nedelju proći "Parada ponosa", tokom koje će LGBT učesnici prošetati cetralnim gradskim ulicama - od Slavije do Trga Republike.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2016.

08:33

BG: U podne
Tanjug

Početak "Parade" u 12.00 proglasiće glumica Mirjana Karanović koja će biti proglašena "Kumom" ovogodišnjeg skupa.

Organizatori, kako je rečeno agenciji Beta, očekuju dolazak gradonačelnika Beograda Siniše Malog, ministarki Ane Brnabić, Nele Kuburović i Slavice Đukić Dejanović. Takođe, učesnicima "Parade ponosa" pridružiće se i predstavnica Evropskog parlameta Tanja Fajon.

Organizatori su naveli da će, kao i svake godine, radi sigurnosti učesnika deo grada u neposrednoj okolini trase "Parade" biti pod pojačanim nadzorom policije.

"Minut tišine", u znak solidarnosti sa LGBT zajednicom Turske i kao znak sećanja na ubistvo Hande Kander, trans-osobe, seksualne radnice, aktivistkinje, biće održan kod Spomenika obešenim rodoljubima na Terazijama.

Na Trgu Republike govoriće javne ličnosti, predstavnici lokalnih i međunarodnih organizacija za ljudska prava i LGBT prava, posle čega slede nastupi pevačica Nataše Bekvalac, Bojane Stamenov i Marine Perazić, i DJ Vanje Bursać.

U 12.00 ispred Vlade Srbije članovi pokreta "Obraz" i "Srpskog narodnog pokreta Naši" najavili su "skup protiv razaranja porodičnih vrednosti", ali je potom saopšteno da je taj skup zabranjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: