Zabranjen skup SNP Naši i Obraza ispred Vlade i SNS

SNP Naši i Obraz izražavaju nezadovoljstvo zbog toga što im je zabranje skup "Za normalnu Srbiju" koji su zakazali ispred Vlade Srbije i SNS.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2016.

10:33

Zabranjen skup SNP Naši i Obraza ispred Vlade i SNS
Tanjug

U saopštenju su naveli da je zabranjen skup "ljudi koji se ne mire sa razaranjem porodičnih vrednosti", a da je istrovremeno dovedeno na hiljade policajaca i da su potrošeni milioni dinara iz budžeta kako bi skup "javnog nemorala" (Parada ponosa) po svaku cenu bio održan.

Smatraju da je time izvršena diskriminacija, kao i da je grubo prekršen Ustav koji garantuje slobodu okupljanja i izražavanja političkih, verskih i drugih uverenja.

Negodovali su i zbog obrazloženja MUP-a koji je, kako tvrde, saopštio da se njihovo okupljanje ne dozvoljava, jer se istovremeno održava Parada ponosa i da postoji mogućnost da dođe do međusobnog sukoba učesnika dva skupa.

Oni smatraju da je to obrazloženje besmisleno jer se "povorka srama" neće kretati pored Vlade Srbije i SNS-a, te da je policija dužna da obezbedi sve skupove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: