Zašto Amerikanci kriju sporazum Kerija i Lavrova o Siriji?

Rusija vodi pregovore sa SAD da se objavi Sporazum o Siriji SB UN, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2016.

12:15

Zašto Amerikanci kriju sporazum Kerija i Lavrova o Siriji?
Tanjug/AP

On je istakao da je Moskva sigurna da ga sirijske vlasti poštuju.

"O tome sada razgovaramo sa našim američkim partnerima. Sama ideja u Savetu bezbednosti da se ovaj sporazum podrži je, po našem mišljenju, korisna, ali nije dobro da se od partnera traži da podrže ono što ne znaju", istakao je Bogdanov, koji je i specijalni predstavnik ruskog predsednika za Bliski istok i afričke zemlje.

Ranije je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da Rusija namerava da traži objavljivanje sporazuma sa SAD o Siriji, ali Vašington zasad želi da ih drži u tajnosti.

Bogdanov je naveo da Moskva nema nikakve tajne planove za rešavanje sukoba u Siriji.

"Za razliku od javnih izjava nekih zapadnih i arapskih predstavnika da imaju neki plan 'B', mi konstantno govorimo da nemamo nikakve tajne planove 'B' i 'C'“,dodao je on, preneo je Sputnjik.

Bogdanov je rekao da u sporazumu nema tačaka o sudbini predsednika Sirije Bašara el Asada.

"Apsolutno nema, jer to je čisto sirijsko pitanje", zaključio je on.

Istovremeno, Bogdanov je za BBC rekao da je ovaj sporazum test za sve.

"Kada neko kaže da je to test za Rusiju i ruske vlasti, mi kažemo da je to test za sve učesnike u ovom procesu", rekao je Bogdanov, preneo je Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: