"Da se procesuiraju visoko pozicionirani pripadnici OVK"

Rukovodilac Tužilaštva za ratne zločine Milan Petrović smatra da je osnivanje Suda za ratne zločine OVK izuzetno značajno i da će zločinci biti procesuirani.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

17:40

"Osnivanje Suda za ratne zločine OVK je izuzetno značajno i sa stanovništva Tužilaštva za ratne zločine. Uvereni smo da će se procesuirati počinioci zločina", rekao je Petrović u Kažiprstu i naglasio je važnost zaštite svedoka.

"Primetno je da osumnjičeni na Kosovu i Metohiji koji su visoko pozicionirani u politici vrše pritisak na svedoke. Verejumu da će sud zaštititi svedoke jer imaju iskustva i znanja", kazao je on i dodao da i Tužilaštvo za ratne zločine Srbije vodi predmet o trgovini organima i da će se ustupanje dokaza teći u okviru zakona Republike Srbije.

On je naglasio da je "ključno da se procesuiraju visoko pozicionirani pripadnici OVK koji su sada visoko pozicionirani u kosovskoj politici".

Opširnije u videoprilogu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: