Gojković: Poglavlja 23 i 24 dokaz puta ka modernoj državi

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je Srbija posvećena izgradnji modernog društva u čijim temeljima čvrsto stoje vrednosti Saveta Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2016.

18:13

Gojković: Poglavlja 23 i 24 dokaz puta ka modernoj državi
Foto: Tanjug

Ona je navela da je otvaranje poglavlja 23 i 24 još jedna je potvrda da je na dobrom putu da uspostavi uređenu i modernu državu.

"Novi saziv Narodne skupštine će tome dati pun doprinos kako bi ispunili visoke standarde razvijenih demokratija sa viševekovnom tradicijom", rekla je Gojković na Evropskoj konferenciji predsednika parlamenata, u organizaciji SE, kao glavni uvodničar na temu saradnje nacionalnih parlamenata i SE.

Na toj konferenciji, kako je saopšteno iz skupštine, šefovi parlamenta Evrope raspravljaju o ulozi i odgovornosti parlamenata u migratornoj i izbegličkoj krizi.

Raspravlja se i o saradnji nacionalnih parlamenata i SE - zajedničkom promovisanju demokratije, ljudskih prava i vladavine prava, kao i mobilisanju parlamenata protiv mržnje i rasizma.

"U ovom trenutku, kada se suočavamo sa pojavom fanatizma i mržnje, afirmacija demokratije, ljudskih prava i vladavine prava potrebnija nego ikada", rekla je Gojković i ukazala da je Srbija na dobrom putu da uspostavi uređenu i modernu država koja će raditi u interesu i za potrebe svih građana.

Predsednica Gojković je u okviru Konferencije imala i bilateralni sastanak sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Pedrom Agramuntom, tokom kojeg je dogovorena njegova poseta Srbiji.

Na marginama zasedanja predsednica srpske skupštine je imala brojne susrete sa predsednicima parlamenata članica SE.

U sastavu delegacije su, pored Gojković, i šef stalne delegacije NS RS u Parlamentarnoj skupštini SE Aleksandra Đurović, kao i generalni sekretar skupštine Svetislava Bulajić.

Na konferenciji će učestvovati predsednici parlamenata 37 zemalja, a obratiće se i predsednik PS SE Pedro Agramunt i generalni sekretar SE Torbjorn Jagland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: