Duraković:Upozoravam na fiktivne prijave državljana Srbije

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković odbacio je tvrdnje da se na terenu za njega kupuju glasovi za predstojeće lokalne izbore u BiH.

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2016.

11:45

Duraković:Upozoravam na fiktivne prijave državljana Srbije
screenshot

On optužuje da je koalicija srpskih stranaka, okupljenih oko Milorada Dodika, odlučila da, po svaku cenu i uz brojna kršenja zakona, preuzme vlast u Srebrenici.

"Već mesecima upozoravam na fiktivne prijave državljana Srbije koji će na dan izbora doći u Srebrenicu da nama, Srebreničanima, biraju vlast, što nije naišlo na nikakvu reakciju Centralne izborne komisije. Niko ne reaguje ni na činjenicu da kandidat srpskih stranaka za načelnika Mladen Grujičić svoju predizbornu kampanju vodi uglavnom u Srbiji, niti na najave organizovanog prevoza za glasače iz Srbije", naveo je Duraković, prenela je Fena.

Dodao je da mu se, dok SNSD "neometano priprema izborni inžinjering 2. oktobra", ovih dana obraćaju brojni Podrinjci u dijaspori koji još nisu dobili glasačke listiće, a "proverom u centralnom biračkom spisku, utvrdili su da su njihove adrese stanovanja u bazi podataka CIK-a nepoznate adrese u Srbiji".

"S obzirom na to da se radi o vrlo ozbiljnom krivičnom delu, ovim putem pozivam sve građane Srebrenice i Podrinja koji su se prijavili za glasanje i koji nisu dobili materijale od CIK-a da provere u centralnom biračkom spisku gde su prijavljeni, te da o eventualnim nepravilnostima obaveste moj izborni štab. Sve nepravilnosti ćemo prijaviti CIK-u i nadležnim pravosudnim organima", rekao je Duraković.

Istovremeno, negirao je optužbe u pojedinim medijima na račun bošnjačkih stranaka da za njega kupuju glasove, navodeći da takve tvrdnje oprovrgava stanje na terenu, gde se sve više Bošnjaka žali da se upravo njima nudi novac za glas za srpskog kandidata.

"Kao načelnik opštine Srebrenica osećam odgovornost da izborni proces protekne u fer i poštenoj atmosferi. Koliko god truda ulagao SNSD da ućutka glas naroda u entitetu Republika Srpska, ja ću učiniti sve da 2. oktobra svim građanima Srebrenice bude omogućena realizacija njihovih demokratskih prava", rekao je Duraković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: