Bugarska: Dva migranta se udavila,četvoro nestalo u Dunavu

Dva migranta su se udavila, a za četiri se traga posle brodoloma 8. septembra na bugarskoj strani Dunava, saopštila je Granična policija Bugarske.

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2016.

09:49

Bugarska: Dva migranta se udavila,četvoro nestalo u Dunavu
Foto: Tanjug

Migranti koji stižu iz Turske, idu novom rutom preko Dunava koji je granica između Bugarske i Rumunije, da bi izbegli Srbiju čija granična kontrola je ojačala ovog leta, ocenjuje AFP.

"Četiri migranta koji kažu da su Iračani, uspela su da stignu na ostrvo Dobrinja u četvrtak pre ponoći nakon brodoloma jednog od dva čamca" kojima su se prevozili, izjavio je Dimitar Čorbadžijev, šef pogranične policije u mestu Ruse za televizije BNT i Nova.

U nedelju su tela jednog petogodišnjeg dečaka i jednog mladića nađena dvadesetak kilometara niz reku. Traganje za drugim žrtvama - dve devojke, dečak i muškarac - nastavlja se danas, dodao je on.

Uprkos zatvaranju stotinu kilometara granice s Turskom, Bugarska je ove godine registrovala dolazak više od 9.000 ilegalnih migranata, od čega 50 odsto Avganistanaca, 38 odsto Iračana i 12 odsto Sirijaca, kaže Agencija za izbeglice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: