Dodik: Referendum će biti održan, već odštampani listići

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da su odštampani glasački listići za referendum o Danu RS i ponovio da će on biti održan kako je planirano 25. seprembra.

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2016.

00:14

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"Referendum je nešto što će se desiti i tu nema nikakvih spekulacija. Svi tehnički uslovi za organizaciju referenduma su stvoreni. Formirane su opštinske komisije, a izvršeno je i štampanje glasačkih listića", rekao je Dodik novinarima u Brodu, preneli su banjalučki mediji.

On je naveo da "ljudi moraju da shvate da se na referendumu izražava volja naroda", procenivši da se "zato neki i protive održavanju referenduma".

"Zato se neki i protive referendumu, jer ako nema referenduma, onda nema ni volje naroda", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, ako narod u RS ne "zaustavi nametanja rešenje", može se očekivati da neko zatraži i ukidanje naziva Republika Srpska.

"Zbog toga pozivam građane da izađu na referendum 25. septembra, a pozivam i Bošnjake da izađu i pokažu da su integralni deo Republike Srpske, te da na taj način možemo da rešavamo mnoge probleme naše zajedničke budućnosti", kazao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: