SNP: Uraditi isto što i EU - zatvoriti granice

Srpska narodna partija insistira da se objave detalji incidenta kod Šida kada je migrant nožem napao srpskog mladića.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.09.2016.

15:49

SNP: Uraditi isto što i EU - zatvoriti granice

Osim toga, SNP traži da Srbija, kao i čitava EU, zatvori svoje granice za migrante.

U saopštenju stranke se navodi da se ne sme dozvoliti da građani Srbije postanu mete i taoci migranata u sopstvenoj državi.

"Dogodilo se ono čega smo se pribojavali i na šta upozoravamo više od godinu dana. Bezbednost naših građana je ugrožena sve opasnijim, surovijim i bezobzirnijim ponašanjem migranata u Srbiji", navodi se u saopštenju, uz poruku da sigurnost svakog građanina od danas moraju postati prioritet državne politike.

To podrazumeva i maksimalno angažovanje svih bezbednosnih službi na zadacima zatvaranja i kontrole državnih granica za nekontrolisani ulaz migranata, ističe SNP.

"Srbija treba da uradi isto što radi čitava Evropska unija - da zatvori svoje granice tako da nijedan migrant više ne može da uđe na našu teritoriju, a svi koji se nalaze na njoj, moraju biti deportovani kao lica bez dokumenata koja su ilegalno ušla u našu zemlju", zaključuje se u saopštenju.

U sremskom selu Vašici kod Šida tokom noći između petka i subote migrant je nožem izbo meštana Vašice, M.A. (25).

Napadač je uhapšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: