Moskva: Krim od napada brani samoodrživa vojna grupacija

Rusija je formirala "samoodrživu vojnu grupaciju" na Krimu koja je sposobna da odbije pokušaje preuzimanja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Petak, 09.09.2016.

12:31

Moskva: Krim od napada brani samoodrživa vojna grupacija
Foto: Tanjug

Saopštenje je objavljeno u vreme završne faze masovne vojne vežbe "Kavkaz 2016." koja se održava na Krimu, prenosi Rojters.

Rusija je preuzela Krim od Ukrajine 2014. nakon višemesečnih protesta u Kijevu smenjenog pro-moskovskog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Zapad u slučaju Krima negira pravo naroda na samoopredeljenje, dok se na primeru Kosova poziva na volju naroda.

Putin je u intervjuu za Blumberg rekao da se ništa ne može uraditi protiv volje naroda, dodajući da neki od ruskih partnera to izgleda ne razumeju.

"Kada se sete Krima, pokušavaju da ne primete da je volja naroda koji živi na Krimu - gde su 70 odsto njih etnički Rusi a ostali govore ruski kao maternji jezik - bila da se pridruže Rusiji. Prosto pokušavaju da to ne vide. Na jednom mestu, Kosovu, vi možete koristiti volju naroda, ali ne i ovde. To su političke igre", rekao je Putin u intervjuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: