"Policija privržena tome da obezbedi održavanje Prajda"

Pomoćnik načelnika Uprave policije Aleksandar Vasiljević kaže da policija ostaje privržena tome da omogući bezbedno održavanje Prajd vika i Parade ponosa.

Izvor: B92

Petak, 09.09.2016.

16:25

Tanjug

Organizatori očekuju da će sve proteći u najboljem redu.

Vasiljević je na zajedničkog sednici skupštinskih Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbora za evropske integracije, rekao da se policija aktivno sastaje sa organizatorima Prajda, te da se pre nekoliko dana ministar policije Nebojša Stefanović sastao s predstavnicima organizatora koji su bili u poseti Policijskog upravi za grad Beograd.

"Verujte da policija ostaje veoma privržena da na jedan kvalitetan, potpuno bezbedan način obezbedi održavanje ovog javnog skupa i to ne samo za njegove učesnike, već i za ostale građane", kaže Vasiljević.

On je rekao da će MUP i nakon održavanja Prajda sarađivati sa organizatorima pre svega kroz sastanke, ali i na bilo koji drugi način.

Predstavnik Organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović je, govoreći o bezbednosnim procenama, rekao da oni nikada te informacije nemaju i da znaju koliko i svi drugi građani.

On je istakao da su organizatori Prajda proteklih godina na osnovu slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja tražili da vide bezbednosne procene, ali da su dobili možda tek jednu od nekoliko traženih.

"Ove godine izostaju dugački sastanci sa policijom u kojima se dogovoramo neke besmislene stvari. Ove godine su to ekspeditivni i logistički sastanci, tako da verujem da će proteći sve u najboljem redu. Uostalom, zašto i ne bi ako smo protekle dve godine imali siguran Prajd", rekao je Stojanović novinarima posle sednice odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: