Vučić Dodiku ponovio stav Srbije o referendumu u Srpskoj

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je stav Srbije da ne podržava referendum u Republici Srpskoj.

Izvor: B92

Petak, 09.09.2016.

15:15

Vučić Dodiku ponovio stav Srbije o referendumu u Srpskoj
Tanjug

S druge strane, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će izjašnjavanje o Danu RS biti održano ako Ustavni sud BiH ne promeni odluku.

Vučić i Dodik na sastanku u Beogradu saglasili su se da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na Zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru, saopštila je Vlada Srbije.

Dodik je još obavestio Vučića da će referendum u RS svakako biti održan, ako Ustavni sud BiH, koji je prošle godine proglasio neustavnim 9. januar kao Dan RS, u međuvremenu ne preinači ili promeni svoju odluku i ne vrati odlučivanje na početak.

Vučić je ponovio stavove Srbije, iznete prošle nedelje na sastanku u Predsedništvu Srbije, i izrazio nadu i uverenje da će Srbija i RS i u buduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim.

Predsednik Tomislav Nikolić i premijer na sastanku s liderima RS 1. septembra nisu podržali referendum u RS, ali "ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova" povodom njegovog održavanja.

Vučić i Dodik su danas razgovarali o daljem unapređenju odnosa RS i Srpske, posebno istakavši izgradnju infrastrukturnih projekata, puteva i mostova, koji povezuju Srbiju i RS, kao i zajednička ulaganja u kulturne i obrazovne sadržaje, saopštila je Vlada.

Na sastanku je dogovoren nastavak zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i dalje učešće u obeležavanju različitih datuma iz istorije srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: