Čečeni ne mogu u Poljsku: Zatvorena granica "zbog zaštite"

Poljski ministar unutrašnjih poslova Marius Blasčak zabranio je ulazak grupi Čečena, u akciji zatvoranja granica "zbog zaštite naroda i Evrope od terorizma".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.09.2016.

00:45

Čečeni ne mogu u Poljsku: Zatvorena granica
Thinkstock

Izjava Blasčaka je usledila nakon što je Poljska odbila da primi grupu od 200 Čečena iz Belorusije, preko spoljne granice Evropske unije, prenosi AP.

Poljski ministar je u obraćanju tokom gostovanja na jednoj televizijskoj stanici rekao da je "poenta da se osigura bezbednost u Evropi".

"Sve dok je na vlasti Partija prava i pravde, Poljska neće biti izložena terorizmu", poručio je ministar, ali nije precizirao kakve veze imaju Čečeni sa terorizmom.

Poljska je odbacila plan EU o podeli po kvotrama migranata koji su došli iz Sirije, sa Bliskog istoka i iz Afrike po zemljama članicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: