Oči u oči: Erdogan će popričati sa liderima "nove Evrope"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sastaće se na marginama predstojećeg samita G20 sa liderima Nemačke, Francuske i Italije.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

23:09

Oči u oči: Erdogan će popričati sa liderima
Getty Images

Kako prenose turski mediji, Erdogan će se sastati sa Angelom Merkel, Fransoom Olandom i Mateom Rencijem, prvi put od neuspelog puča u Turskoj.

Turski dnevnik Hurijet piše da će turski lider i predvodnici “nove Evrope“ razgovarati o sporazumu između Evropske unije i Turske o izbeglicama.

Tim dogovorom, Turska je prihvatila da primi nazad izbeglice koje su ilegalno iz Turske prešle na grčka ostrva i nameravaju da krenu ka zapadnoj Evropi.

Evropska unija je prihvatila da finansira ceo poduhvat, a to je trebalo da bude početna tačka za dalje pridruživanje Turske evropskoj zajednici.

Ipak, sve bučniji tonovi iz Austrije, ali i iz Nemačke, govore o tome da je put Turske ka EU zauvek prekinut, posle oštre reakcije zvanične Ankare na neuspeli pokušaj puča i potonji “lov“ na sledbenike islamskog propovednika Fetulaha Gulena, koji je označen kao organizator puča.

Samit G20 se održava 4. i 5. septembra u Hangžuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: