Stefanović: Ne vređamo i ne provociramo

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je da Vlada i premijer čine sve da Srbija ostane stabilna ali i da bude garant i potpora Republici Srpskoj.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

21:45

Stefanović: Ne vređamo i ne provociramo
Tanjug

Na pitanje da li Srbija treba da ubedi Dodika da odustane od referenduma, Stefanović je rekao da Srbija ne priča tako sa "svojim narodima i sa ljudima koje smatra da su nam mnogo više od prijatelja".

"Sutra će se razgovarati o stvarima potpuno otvoreno - naš cilj da se priča o svemu što opterećuje situaciju u regionu i u Srbiji i u BiH. Srbija poslednjih godina vrlo odgovorno vodi svoju politiku ne vređamo bilo koga, ne provociramo, bilo koga i ne činimo ništa što bi ugrozilo stabilnost i bezbednost", rekao je Stefanović povodom sutrašnjeg sastanka čelika Srbije i BIH u Beogradu koji je sazvao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

On je napomenuo da Srbija želi da čuje šta su otvorene ideje i predlozi i o čemu se razmišlja.

"Čak i ako bude različitih ideja i mišljenja nećete čuti svađu između Srbije i RS. To je veliko dostignuće jer nećete nikada čuti lošu reč prema našem narodu i ljudima koji se bave ovim poslom i odlučuju o sudbini RS. Ne želimo bilo kakve sukobe, hoćemo da konstruktivno razgovaramo, vodeći računa i o interesima RS i Srbije", napomenuo je Stefanović.

Ministar pretpostavlja da će se sutra razgovarati o svim temama koje su se čule u javnosti poslednjih dana i nekoliko meseci, kao i da je Srbiji veoma važno da vidi kako može da učini sve da zaštiti i mir i stabilnost i ovde i u regionu.

"Naš zadatak i ono što premijer radi svakog dana je da obezbedi da Srbija čvrsto i stabilno nastavi svoj put ekonomskog rasta i da obezbedimo da mi budemo oaza stabinlosti koja tu stabinost širi na ceo region", naglasio je on.

Prema njegovim rečima, Srbija želi da vidi kako sta je to što može da uradi da se mir i stavinlsot približe, kako može da se suprotstavi svima koji žele da ugroze stabinost i Srbije i RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: