"Izjave iz HR nemaju veze sa zdravim razumom, ali ćutim"

Srbija želi da pokaže da ima aktivnu ulogu u procesu održavanja stabilnosti u regionu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.08.2016.

12:29

Foto: Tanjug, arhiva

On je poručio da, uprkos tenzijama u BiH povodom najavljenog referenduma u RS, stabilnost naše zemlje nije ugrožena.

Stefanović, odgovarajući na pitanja novinara u Jakovu, nije želeo da ulazi u detalje iznete na konsultacijama državnog vrha sinoć u Beogradu, te je ponovio da, uprkos zabrinutosti zbog svega što se dešava u vezi sa referendumom, stabilnost Srbije nije ugrožena.

''Vlada i premijer čine sve što je u našoj moći da Srbija bude stabilna i da bude garant i oslonac i Republici Srpskoj u smislu povećanja stabilnosti i eknomskog razvoja'', rekao je Stefanović i podsetio da će sutra biti sastanak predsednika i premijera Srbije sa predstavnicima Srba iz Bosne i Hercegovine.

On je poručio da se Vlada Srbije bori za to da naša zemlja bude sigurna i bezbedna kako bi nastavila ekonomski da jača.

''Želimo da pokažemo da imamo aktivnu ulogu u tome, da održimo stabilnost koju imamo i zbog koje imamo povećan broj investitora. Naša ekonomija napreduje i imamo rast upravo jer smo obezbedili da naša zemlja bude stabilna i sigurna'', zaključio je Stefanović.

On je rekao da izjave koje prethodnih dana stižu iz Hrvatske, odnosno od bivšeg premijera Zorana Milanovića, najmanje imaju veze sa zdravim razumom i poručio da, u skladu sa odlukom vlade, to neće komentarisati.

"Ja ću se truditi da poštujem ono što je vlada donela kao svoju odluku da članovi vlade dalje ne komentarišu ono što stiže iz Hrvatske. To što stiže i što vidimo svakog dana, čini mi se, nekako najmanje ima veze sa zdravim razumom", rekao je ministar Stefanović novinarima u Jakovu.

Kako je rekao, trudiće se da se uzdrži od svakog kometnara.

"Mi u tome više ne možemo da učestvujemo, neka oni razmišljaju o tome", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: