London i Pariz: Uvedite sankcije Siriji

Velika Britanija i Francuska pozvale su UN da uvedu sankcije Siriji nakon što je istraga UN utvrdila da je sirijski režim izvodio hemijskim oružjem.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.08.2016.

22:23

London i Pariz: Uvedite sankcije Siriji
Getty Images

Britanski i francuski ambasadori okarakterisali su upotrebu hemijskog oružja protiv civila kao ratni zločin i zločin protiv čovečnosti, prenosi AFP.

Američka ambasadorka Samanta Pauer nije precizirala koje mere će biti preduzete, ali je pozvala Savet bezbednosti da deluje brzo kako bi odgovorni za upotrebu hemijskog oružja "platili".

Istraga Ujedinjenih nacija (UN) i međunarodne Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) pokazala je prošle nedelje da su sirijske snage za dva napada otrovnim gasom u toj zemlji koristili hemijsko oružje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: