Štajnmajer: Bregzit će imati dugoročne posledice

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da će odluka Britanije da napusti EU imati dugoročne posledice koje je još teško proceniti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.08.2016.

10:20

Štajnmajer: Bregzit će imati dugoročne posledice
Foto: Gettyimages

On je poručio da su obema stranama potrebna nova, pravedna i obavezujuća pravila za njihove buduće odnose, javlja Rojters.

Šef nemačke diplomatije je, u obraćanju na skupu više od 1.000 nemačkih diplomata i predstavnika poslovnih krugova u Ministarstvu spoljnih poslova, rekao da je u interesu Britanije da ubrzo počne proces istupanja s obzirom na ekonomske efekte njene odluke koji, kako je istakao, već postaju očigledni.

Britanski referendum o daljem članstvu u EU održan je 23. juna, kada se većina Britanaca opredelila za izlazak iz 28-članog bloka, ali premijerka Tereza Mej ne namerava da do kraja godine aktivira Član 50, kojim se pokreće procedura izlaska, kako bi imala vremena da pripremi izlaznu strategiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: