"Rugovini sledbenici" bombom "upozoravaju" direktora RTK

Grupa koja sebe naziva "Rugovasit" (Rugovci) preuzela je odgovornost za napad ručnom bombom na kuću generalnog direktora RTK Mentora Šalje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.08.2016.

00:12

Default images
Getty Images

To je objavio prištinski portal Indeksonlajn.

Ta grupa je u saopštenju navela da je napad samo upozorenje, optuživši Šalju da "drži samo stranu vlade".

"Ukoliko (Šalja) odmah ne podnese ostavku u RTK, život će mu biti u opasnosti. On ne objavljuje šta kaže opozicija jer se ona protivi demarkaciji, posebno kada je u pitanju Samoopredeljenje...", navela je grupa "Rugovasit".

Grupa je pozvala vladu da ih "ozbiljno shvati" i ne odobri demarkaciju jer će, kako su prema pisanju Indeksonlajna zapretili, "biti žrtava".

Šalja je za RTK potvrdio da je u nedelju oko 22 sata na njegovu kuću koja se nalazi u prištinskom naselju Matičane, bačena eksplozivna naprava.

Prema njegovim rečima, eksplozija je bila snažna, a bomba je bačena iza kuće.

Pre nekoliko dana bačena je granata u dvorište zgrade RTK, a prema pisanju prištinskih medija, odgovornost i za to je preuzela grupa "Rugovasit".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: