Milanović: Nisam vređao, već se rugao "silnicima"

Ono što sam rekao nije vređanje, već ruganje onome ko želi da bude silnik, kaže lider hrvatskog SDP Zoran Milanović.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

11:22

Milanović: Nisam vređao, već se rugao
Foto: Tanjug

Kako je rekao za N1, za njega je priča o izjavama o Srbiji završena. Podvlači da je "sve što je rekao tačno" i ističe da ima onih koji koriste mnogo manje književni rečnik u javnosti.

"To je bila refleksija. Postoji beogradska čaršija koja bi na pet strana sveta, a to ne može tako. Tamo su emisari i huškači. I zbog toga srpski narod pati, i u Hrvatskoj", rekao je Milanović.

Bivši premijer Hrvatske je, komentarišući obraćanje srpskog premijera Aleksandra Vučića nakon sastanka sa ambasadorima u Beogradu, naveo da je čuo jadikovke i da bi mogao da "sa druge strane" nađe mnogo teže uvrede.

"Kada nekome kažete da je šaka jada, to je zato što glumi šaku. To nećete reći nekome ko nema mentalitet silnika ili pokušaja da bude silnik. Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti mnogo gore uvrede koje njegova čaršija i klika upućuju nama", rekao je Milanović, dodavši da su mnogo opasnije i teže uvrede ono što je Vučić govorio u Glini devedesetih.

Lider SDP je srpskom državnom vrhu poručio da ukine sporni zakon o jurisdikciji, a ponovio je da će u suprotnom "biti posledica".

"Imam samo jednu poruku. Gospodine, ukinite taj zakon i onda smo šlus i onda možemo da razgovaramo", rekao je Milanović.

Takođe, rekao je i da on zastupa stav "Nikad protiv Srba, uvek protiv čaršije".

"Cela priča je odvlačenje pažnje", rekao je Milanović.

Nakon sastanka sa Stjepanom Mesićem Milanović je rekao i da se bivši predsednik Hrvatske "smeje konverzijama i metamorfozama na raznim stranama".

"I ovde postoje dvostruki aršini. Dok se za kvazidomoljubni HDZ ne može ništa reći, za SDP se može sve. Mi pokušavamo da pravimo državu po najstrožim standardima, a HDZ po tipično balkanskim", rekao je Milanović i naveo da se HDZ slaže sa beogradskom čaršijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: