"Rasvetljavanje sudbine nestalih obaveza države i društva"

Još uvek nema pouzdanih informacija o sudbini skoro 11.000 osoba sa prostora bivše Jugoslavije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.08.2016.

11:06

Foto: Tanjug, arhiva

Na to je upozorio poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić povodom 30. avgusta - Međunarodnog dana nestalih ističući da je rasvetljavanje sudbine nestalih - obaveza države i društva.

Poverenik je u saopštenju apelovao na sve državne i druge organe da u okviru nadležnosti i mogućnosti otkrivanjem, pribavljanjem i stavljanjem na raspolaganje relevantnih informacija kontinuirano daju svoj doprinos razrešavanju teškog i predugo otvorenog humanitarnog problema nestalih lica.

Navodeći da podržava u punoj meri nastojanja Koordinacije udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije, da obeležavanjem ovog dana podsete na nestale i obavezu države i društva da rasvetle njihove sudbine, Poverenik je izrazio nadu da će se svi javni servisi u regionu (Beograd, Zagreb, Sarajevo, Priština) kojima se Koordinacija udruženja obratila sa molbom za emitovanje adekvatnih spotova odazvati toj molbi.

U saopštenju se podseća da i 20 godina posle okončanja sukoba u Hrvatskoj i BiH i 15 godina od okončanja sukoba na Kosovu i Metohiji još nema pouzdanih informacija o sudbini skoro 11.000 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: