Dačić posle sastanka: Preduzimamo mere na zaštiti interesa

Predsednik Srbije i premijer Srbije će se u četvrtak sastati sa srpskim liderima iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

20:57

Dačić posle sastanka: Preduzimamo mere na zaštiti interesa
Tanjug

To je predstavnicima medija okupljenim ispred Predsedništva Srbije rekao šef diplomatije Ivica Dačić, posle hitnog sastanka Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

Dačić je rekao da će Nikolić i Vučić razgovarati sa liderima Srba o stavu Saveta za impelentaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju uopšte, ali i o daljim koracima.

On je naveo da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija, koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje naših vitalnih nacionalnih državnih interesa.

"Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni da neće biti ugrožena bezbednost u zemlji i, nadamo se, u regionu", rekao je Dačić u pauzi sastanka u Predsedništvu Srbije.
Tanjug
Usaglašeno je da se u četvrtak održi sastanak predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića liderima Srba u BiH i Republici Srpskoj, na kojoj će se razmotriti aktuelna situacija i, eventualno, dalji koraci.

"Mi smo zaintesovani za očuvanje bezbednosti i stabilnosti u regionu", rekao je Dačić.

Nikolić je pozvao Vučića na razgovor posle stava Saveta za implementaciju mira da pozove vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike.

Ambasadori Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira u BiH pozvali su vlasti u RS da ne održe referendum o Danu Republike, jer će to destabilizovati BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: