Jovanović Vučiću i Nikoliću: Založite se za odlaganje

Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je predsednika i premijera Srbije da se založe da se najavljeni referedum u Republici Srpskoj (RS) odloži.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

20:52

Jovanović Vučiću i Nikoliću: Založite se za odlaganje
Tanjug

Jovanović je naveo da se se organizovanjem referenduma krši poredak Bosne i Herceovine i dovodi u pitanje mir između Bošnjaka i Srba.

"Srbija mora da utiče da se referendum o Danu RS, zakazan za 25. septembar, odloži i tako zaustavi sarajevski i banjalučki nacionalizam koji stoje iza njega. On šteti najviše Beogradu, zbog čega je potrebno da se čuje da je Srbija za njegovo odlaganje", naveo je Jovanović u saopštenju.

Lder LDP-a je ocenio da inat ne sme biti "način našeg reagovanja" i da na pogrešne poteze zvaničnog Sarajeva, Srbija treba da odgovara razumom.

"Bosni i Hercegovini je potreban mir, i taj mir je podjednako potreban i Bošnjacima, i Hrvatima, i Srbima, i mi zato moramo biti čuvari tog mira, a ne ratni huškači", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: