Omerović: Ugljanin ćutao dok je bio ministar ni za šta

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović rekao je da su izjave lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina veoma opasne.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.08.2016.

15:16

Omerović: Ugljanin ćutao dok je bio ministar ni za šta
Foto: Tanjug

"Pošto je zaboravljen i nema ga u vlasti, po starom receptu, Ugljanin daje veoma opasne izjave u kojima državu Srbiju direktno optužuje za organizovanje navijačkih grupa", navodi Omerović u saopštenju za javnost, te primećuje da se time ponavlja stara teza o mržnji države prema Bošnjacima.

Ugljanin, navodi Omerović, vidi sebe kao jedinog i ispravnog Bošnjaka koji vodi računa o sopstvenom narodu, a legitimne predstavnike svog naroda koji su u vlasti optužuje.

Pri tome, dok je šest godina bio "ministar ni za šta" u Vladi Srbije, sve je bilo u najboljem redu, primećuje Omerović.

Rekavši da su neosnovane optužbe upućene državi jedini način da "nekadašnji ministar", bude prisutan u javnosti, predsednik Odbora konstatuje da je "žalosno što on ponovo zloupotrebljava funkciju BNV za svoju ličnu promociju i što pokušava ceo jedan narod da konfrontira s državom u kojoj živi".

"Navijačke grupe ne smeju biti instrument u rukama političara i zato država mora ući u rešavanje ovog sada već ozbiljnog i veoma opasnog problema koje prave huligani koji sa iskrenim navijačima nemaju nikave veze", zaključuje Omerović.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da su izgredi s meča Novi Pazar – Crvena zvezda - talas šovinističke, rasne i nacionalne mržnje srpskih ekstremista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: