London: Na karnevalu uhapšeno oko 240 ljudi

Broj uhapšenih zbog sporadičnog nasilja tokom Noting hil karnevala u Londonu, koji se održava svake godine slaveći karipsku kulturu, porastao je na oko 240.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

23:24

London: Na karnevalu uhapšeno oko 240 ljudi
Getty Images

Većina hapšenja izvršena je zbog krivičnih dela u vezi sa drogom i oružjem, a pojedine osobe su uhapšene i zbog više od jednog krivičnog dela, prenosi AP.

Policija je ranije saopštila da su zabeležana najmanje četiri napada nožem tokom otvaranja festivala u zapadnom Londonu, a da su povređeni muškarci između 15 i 20 godina.

Među hospitalizovanima je dečak, star 15 godina, čije je stanje prvobitno smatrano kritičnim, ali za kojeg se smatra da više nije u životnoj opasnosti.

Ambulantne službe saopštile su nešto pre ponoći da je tokom proslave medicinsku pomoć primilo 411 ljudi, a da je 77 njih završilo u bolnici.

Karneval se održava od 1966. godine i često se dešava da dođe do sukoba sa policijom, prenosi AP.

Prošle godine policija je uhapsila rekordnih 407 ljudi. Ove godine događaj je obezbeđivalo 7.000 policajaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: