Vašington Ankari: Napadajte ID, a ne kurdske snage

Američki ministar odbrane Ešton Karter pozvao je Tursku da ostane fokusirana na borbu protiv samozvane Islamske države.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.08.2016.

22:47

Vašington Ankari: Napadajte ID, a ne kurdske snage
Getty Images

Takođe, upućen je zahtev Ankari da ne napada kurdske snage koje se bore na strani sirijskih pobunjenika.

"Pozivamo Tursku da se fokusira na borbu protiv IS i da ne napada Sirijske odbrambene snage (SDF), a u tom cilju smo tokom poslednjih nekoliko dana imali više razgovora", rekao je Karter, a preneo Rojters.

On je naveo da je glavnokomandujući Komande združenih snaga američke vojske, general Džozef Danford, juče razgovarao sa turskim kolegom na tu temu.

Karter je rekao da su neki od boraca SDF-a povezani sa sirijskom kurdskom milicijom YPG, koju zvanična Ankara smatra terorističkom grupom, i da SAD sarađuju sa SDF "u našem zajedničkom interesu" da se porazi Islamska država.

Američki ministar odbrane je istakao da su SAD uverile borce SDF da ostanu na istočnoj obali reke Tigris, gde ne dolaze u kontakt sa turskim snagama sa zapadne obale, pa i jedni i drugi mogu da se bore protiv džihadista sa tih pozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: