Tužilaštvo BiH: Ima i drugi predmet o napadu na Vučića

Tužilaštvo BiH saopštilo je da u toj pravosudnoj instituciji postoje dva predmeta koji se odnose na napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

14:27

Tužilaštvo BiH: Ima i drugi predmet o napadu na Vučića
Foto: B92

U saopštenju se navodi da je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, doneo naredbu o obustavi istrage protiv dve osobe, zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili krivično delo.

Ističe se i da u Tužilaštvu postoji aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije, na kojem se intenzivno radi.

U okviru navedenih aktivnosti, ispitan je veliki broj svedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala, kao i dostupni video-snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena, počinile krivično delo, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je ovo saopštenju izdato radi tačnog i objektivnog informisanja javnosti, te zbog nepotrebne politizacije predmeta koji se odnose na napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Iz Tužilaštva napominju da javnost treba da zna činjenicu da zbog nepostojanja dokaza, entitetsko pravosuđe u Republici Srpskoj, nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog ubistva, podstrekavanje, ugrožavanje sigurnosti i druga krivična dela za koja su vodili istragu, a za koja su isključivo nadležni, nakon čega je dokumentacija iz predmeta 6. jula ove godine, dostavljena Tužilaštvu BiH.

Premijera Vučića je u Potočarima prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi, koja do danas nije identifikovana.

Duže od jedne godine vlasti BiH ništa nisu uradile da pronađu napadače i organizatore tog napada na srpskog premijera 11. jula prošle godine u Potočarima.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije da je obustavilo istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije

Merdić je potvrdio da je istraga protiv njega obustavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: