Josipović: Milanovićeva taktika je primitivna

Bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da ne odobrava izjave Zorana Milanovića o Srbima i misli da su deo primitivne i neodgovorne taktike.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.08.2016.

10:49

Josipović: Milanovićeva taktika je primitivna
Foto: Tanjug

"On je vrlo inteligentan čovek sa kapacitetom za najviše domete u politici, nije nikada bilo lako sarađivati zbog njegove naravi, ali sve više vidim i zbog sistema vrednosti koji su nam se sve više udaljavali", rekao je Jospobić za Blic od ponedeljka.

"Milanović nikad nije prestao da bude antifašista. Samo, danas je njegov politički interes, barem kako ga on vidi i sprovodi, ispred nekih političkih stavova koji su mu nekad značili. To što se baš sad setio dede ustaše očito je predizborni pokušaj da uknjiži neki bod na suparničkom terenu", rekao je Josipović, kome je Milanović bio blizak saradnik.

Kada je reč o izjavama ministra Mira Kovača, Josipović kaže da njegove izjave više prepoznaje kao kavgadžijske nego kao proustaške i da njemu očito nije do rešenja problema, nego do kavge koja ima primarno unutrašnjo-politički motiv.

Na pitanje kako ocenjuje reagovanja iz Srbije, Josipović kaže da ima umerenih i razumnih, a ima i onih koji su "kao ogledalo naše političke scene" i da "ima slučajeva u kojima se sukob inicijalno generiše u Srbiji".

"Ne mislim da se u Srbiji vodi dobra politika prema susedstvu, pa ni prema Hrvatskoj. Ali ne bih rekao da danas iko relevantan planira osvajanja kako je to bilo devedesetih", rekao je on.

Prema njegovim rečima, EU se neće previše mešati u naše verbalne ratove.

"Biće upozorenja, ali snažniji angažman ne očekujem ako ne dođe do nekog dramatičnoh zaoštravanja odnosa", kazao je on.

"Mislim da je krajnje vreme da se predsednica Grabar Kitarović i predsednik Nikolić, te uskoro i naš novi premijer i gospodin Vučić nađu i konačno krenu ozbiljno rešavati stare i nove probleme", rekao je bivši hrvatski predsednik Jospović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: