Određen pritvor za napadača iz bloka 45 i njegovog jataka

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Saši Stojanoviću (44), osumnjičenom za prošlonedeljnu pucnjavu u bloku 45 na Novom Beogradu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.08.2016.

12:25

Određen pritvor za napadača iz bloka 45 i njegovog jataka
Foto: Tanjug

Pritvor je određen i njegovom pomagaču u skrivanju nakon pucnjave, rečeno je "Tanjugu" u tom sudu.

Portparol suda Tanja Koljenšić rekla je da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

Pritvor mu je, kako je dodala, određen i zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i zaprećene kazne, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Drugom osumnjičenom pritvor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Koljenšić.

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Stojanovića zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, a protiv drugog osumnjičenog za pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, rekla je sinoć Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Stojanović je nakon pucnjave, u četvrtak oko 20 sati, pobegao u soliter u ulici Jurija Gagarina 241, a policija ga je čekala u opsadi 18 sati, pa se povukla.

Na licu mesta ostali su policajci u civilu koji su ga prilikom pokušaja bekstva uhapsili kod solitera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: