Grad Beograd tuži organizatora svadbe u Kući kralja Petra

Protiv organizatora svadbenog veselja u Kući kralja Petra na Senjaku će biti podneta tužba zbog degradacije spomeničkih svojstava kulturnog dobra.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.08.2016.

17:11

Grad Beograd tuži organizatora svadbe u Kući kralja Petra
Thinkstock

To je najavila predsednica beogradske opštine Savski venac Irena Vujović.

Ona je u saopštenju najoštrije osudila zloupotrebu prostorija ustanove kulture Kuća kralja Petra i najavila da će pravobranilaštvo te opštine podneti krivičnu prijavu protiv svih odgovornih.

"Kuća kralja Petra je spomenik kulture i nije namenjena za organizaciju svadbenih proslava. Nećemo dozvoliti da bilo ko na ovaj način urušava ugled Kuće kralja Petra", istakla je Vujovićeva.

Svdba je organizovana pošto je prekršen ugovor koji je u maju ove godine potpisan između Dečjeg kulturnog centra "Majdan" i Studija za grafički dizajn "Medija špajz".

Predmet ugovora između Dečjeg kulturnog centra "Majdan", koji je u trenutku potpisivanja zastupao bivši direktor Ivan Jugović i "Medija špajz" čiji je zastupnik Vladimir Popović, odnosio se na iznajmljivanje prostorija za organizovanje prezentacije i koktela 28. avgusta u Kući kralja Petra.

Organizator se ugovorom obavezao da će se ponašati u skladu sa pravilnikom Kuće kralja Petra i da neće remetiti javni red i mir kao i da neće preduzimati radnje koje mogu štetiti istorijskoj ulozi, ugledu i dignitetu Kuće kralja Petra ali je, umesto toga, organizovano svadbeno veselje.

"S obzirom da su prekršene ključne odredbe ugovora, organizator će snositi posledice, tačnije protiv njega će biti podneta tužba pred za učinjenu štetu dok će pravobranilaštvo opštine Savski venac će podneti krivičnu prijavu protiv svih odgovornih", rekla je Vujovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: