"Trebalo desničarima da pokažem dva srednja prsta" / VIDEO

Vicekancelar Nemačke Zigman Gabrijel, koji je pokazao srednji prst ekstremnim desničarima, rekao je da je njegova jedina greška što nije iskoristio obe ruke.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

23:05

screenshot

Gabrijel je rekao da njegovi kritičari treba da razmisle šta bi oni uradili da se suoče sa 12 mladih agresivnih nacista koji su spremni za nasilje, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Nemački vicekancelar pokazao je srednji prst grupi desničara koji su mu prišli na ulici na severozapadu zemlje. Oni su ga nazvali izdajicom i pomenuli su nacističku prošlost njegovog oca.

Gabrijel je otvoreno govorio o svom ocu koji je bio pristalica Hitlerove Nacističke partije i negirao Holokaust sve do svoje smrti 2012. godine.

Nemački neonacistički aktivisti postavili su snimak incidenta na društvene mreže.

Na snimku se najpre čuje jedan od desničara kako naziva socijaldemokratu Gabrijela "izdajnikom", a zatim i drugi koji aludira na nacističku prošlost njegovog oca rečima "Tvoj otac je voleo svoju zemlju, a šta ti radiš? Ti je uništavaš".

Njegova Socijaldemokratska partija (SPD) nazvala je njegov gest "emotivnom rekcijom".

"Očigledno Zigman Gabrijel ne smatra da ovakav gest treba da bude odgovarajući oblik svakodnevne komunikacije, ali komunikacija nije bila moguća, jer su neonacisti očigledno bili spremni na nasilje", navodi se u saopštenju SPD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: